Mijn scootmobiel – mijn vrijheid

Mijn scootmobiel – mijn vrijheid Edgard J.

Eigenlijk kreeg mijn vrouw in 2012 een scootmobiel via de ziekenkas, nu heet dat de zorgkas. Na haar overlijden vond ik het te zot dat die scootmobiel onder het stof kwam te staan. Op een mooie lentedag ben ik naar de garage gegaan en heb ik de scooter afgestoft en ging op weg naar mijn zoon.

Er ging een wereld voor mij open, hoe leuk was “scooten”? Ik was vroeger een fervent fietser: jaren zat ik kromgebogen over het stuur van mijn koersfiets om kilometers te maken. Ik miste wel een manier om buiten te komen die niet veel van mijn lichaam vergt. Dus op weg was ik, mijn eerste rit… De scootmobiel was een Shoprider: oerdegelijk maar met een redelijk stugge vering.

Ik kwam terug in contact met Hego Mobile. Tonny legde me uit dat we ook voor mij een tussenkomst kunnen aanvragen, aangezien ik zelf niet meer mobiel genoeg ben om zelfstandig buiten te komen. Zo gezegd, zo gedaan… Ik moest nog even bij een dokter passeren in het ziekenhuis en 5 weken later leverde Hego Mobile mij een vonkelnieuwe scooter.

Nu rijd ik dus overal naar toe: naar de winkel, de bakker en zelfs naar Maastricht om daar wekelijks mijn vis op de markt te kopen. De auto staat nu onder het stof in de garage :-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *