Hego nieuws

REVA BEURS 7, 8 & 9 DECEMBER

HEGO @REVA

Na ons succesverhaal vorig jaar, nemen wij ook dit jaar weer deel aan dé beurs voor personen met een beperking & ouderen. Kom ons zeker bezoeken om de nieuwtjes & acties te ontdekken. 

WINNEN @REVA

Tijdens deze editie kan je – echt waar – een scootmobiel t.w.v. 2469.16 euro winnen. Hoe doe je dat? Kom langs op onze stand, zorg voor een vaste hand – die heb je nodig voor ons bibberspel. Breng jij het spel tot een goed einde? Dan maak jij kans om geloot te worden en sleep jij een scootmobiel in de wacht.

REVA GESCHIEDENIS

In 1988 richtten een aantal personen uit firma’s, openbare diensten en verenigingen REVA vzw op. Deze vereniging wil een bijdrage leveren aan het persoonlijke, sociale en professionele leven van mensen met een beperking.

Daarvoor organiseert REVA vzw sinds 1989 een tweejaarlijkse informatiebeurs over producten en diensten voor personen met een beperking en ouderen. Nergens in België komen op 3 dagen tijd meer mensen met een beperking, ouderen,  mantelzorgers, dienstverleners en andere professionelen bijeen. REVA is daarmee de grootste Belgische beurs voor mensen met een beperking, met bezoekers en exposanten uit binnen- en buitenland.

 

Hanne Nijst / Hego Mobile

 
 

DE WEG NAAR GELUK

“Zit mijn haar goed? Heb ik niets tussen mijn tanden?”, die vraag werd tijdens de opnamedagen wel vaker gesteld. Met wat klamme handen begonnen we aan de eerste opnames. Onze kleren zijn netjes gestreken, de schoenen geblonken en de winkels piekfijn in orde: we konden eraan beginnen. Het is toch wel wennen met zo een camera die je overal naartoe volgt. “Cut, we doen het nog eens opnieuw”, riep de regisseur vaker dan wij zelf wensten. Maar je groeit erin, je weet wat je moet doen, waar je moet staan, dat je micro vrij moet blijven en vooral… je kweekt vertrouwen in de professionals waarmee je aan het werken bent.

Onze klanten die meewerkten hebben dat fantastisch gedaan. Ware ambasadeurs voor Hego Mobile. Elk met hun geschiedenis. Ze vertellen hun eigen pakkende verhaal. We voelen ons vereerd dat we hun terug mobiel hebben kunnen maken én dat we dit hebben kunnen delen met Limburg.

Het resultaat mag er zijn, we zijn er terecht trots op! Je merkt (bijna) niet dat we dit eigenlijk helemaal niet gewoon zijn, allemaal dankzij het knip- en plakwerk van de editors. Het is als het ware een promofilmpje geworden voor ons bedrijf. Dankbaar gaan we vaak terug naar de website van TVL, om het resultaat nog eens af te spelen. Of we nog een keertje zullen deelnemen? Dat valt nog af te wachten😁.

Wil jij “de weg naar geluk” zelf herbekijken? Dat kan via deze link: https://www.tvl.be/programmas/dewegnaargeluk

Hanne Nijst / Hego Mobile

waarom zou ik voor een scootmobiel kiezen?

Het ultieme gemak op wielen: De Scootmobiel

Introductie: In de moderne wereld van vandaag zijn er talloze manieren om jezelf voort te bewegen. Van fietsen en auto’s tot elektrische scooters, er is voor elk wat wils. Maar voor mensen met beperkte mobiliteit is er een voertuig dat hen onafhankelijkheid en vrijheid biedt: de scootmobiel. Deze elektrische voertuigen op drie wielen zijn ontworpen om mensen met mobiliteitsproblemen te helpen zich gemakkelijk en veilig te verplaatsen. In deze blogpost zullen we dieper ingaan op de scootmobiel en ontdekken waarom het de ideale keuze is voor velen.

De vrijheid van mobiliteit: Voor veel mensen met beperkte mobiliteit kan het verplaatsen van de ene plaats naar de andere een uitdaging zijn. Traditionele rollators en wandelstokken bieden weliswaar ondersteuning, maar ze kunnen vermoeiend zijn en de afstanden beperken. Een scootmobiel biedt daarentegen de vrijheid om zich zowel binnen als buiten te verplaatsen zonder afhankelijk te zijn van anderen. Met een scootmobiel kunnen mensen langer en verder reizen, genieten van de buitenlucht en hun onafhankelijkheid behouden.

Comfort en gemak: Een van de belangrijkste voordelen van een scootmobiel is het comfort dat het biedt. Deze voertuigen zijn uitgerust met gevoerde stoelen, verstelbare armleuningen en ergonomische stuurhendels, zodat gebruikers comfortabel kunnen zitten, zelfs tijdens langere ritten. Bovendien zijn veel scootmobielen uitgerust met veringssystemen, waardoor oneffenheden in het wegdek worden opgevangen en de rit soepeler wordt. Met handige functies zoals mandjes en opbergvakken kunnen gebruikers ook gemakkelijk hun persoonlijke bezittingen meenemen tijdens hun uitstapjes.

Veiligheid voorop: Veiligheid is een topprioriteit bij het ontwerp van scootmobielen. Deze voertuigen zijn voorzien van verlichting, richtingaanwijzers, spiegels en claxons om de zichtbaarheid en communicatie met andere weggebruikers te vergroten. Bovendien zijn de meeste scootmobielen uitgerust met stabiele en brede wielbasis, antikantelsystemen en goede remmen om de veiligheid van de gebruiker te waarborgen. Met deze functies kunnen gebruikers met vertrouwen op pad gaan, wetende dat ze goed beschermd zijn.

Een milieuvriendelijke keuze: Naast het bieden van persoonlijk gemak en onafhankelijkheid, zijn scootmobielen ook een milieuvriendelijke optie voor transport. Aangedreven door elektriciteit stoten ze geen schadelijke uitlaatgassen uit zoals traditionele voertuigen op brandstof. Dit betekent dat scootmobielen bijdragen aan schonere lucht en het behoud van het milieu. Bovendien zijn ze energiezuinig en kunnen ze eenvoudig worden opgeladen via het reguliere elektriciteitsnet.

Conclusie: Voor mensen met beperkte mobiliteit kan een scootmobiel een wereld van verschil maken. Het biedt onafhankelijkheid, vrijheid en comfort, waardoor gebruikers zich gemakkelijk kunnen verplaatsen en genieten van een actiever en bevredigender leven. Met de nadruk op veiligheid en milieuvriendelijkheid is de scootmobiel een voertuig dat niet alleen voordelig is voor individuen, maar ook voor de samenleving als geheel. Dus, als je iemand kent die baat zou hebben bij meer mobiliteit, is een scootmobiel zeker het overwegen waard. Het kan de sleutel zijn tot het verkennen van nieuwe avonturen en het herwinnen van de vrijheid om te gaan waar je maar wilt.

Twijfel je nog? Kom zeker eens langs in één van onze filialen.. 

Wim Weytjens / Hego Mobile