[title text=”een hulpmiddel… iets voor jou?”]

TWIJFEL TWIJFEL…

Ben je al langer minder mobiel en twijfel je om een hulpmiddel aan te schaffen? Laat ons je overtuigen: onze slogan is dan ook niets voor niets “iedereen mobiel”. Hego Mobile heeft écht een hulpmiddel voor iedereen. Al dan niet met een (volledige) terugbetaling via de Zorgkas/ VAPH. 

 

beginnen bij het begin

Hego Mobile is erkend verstrekker. Dat betekent dat wij elke aanvraag voor een terugbetaling van een hulpmiddel regelen met de zorgkas (C.M. – Solidaris – Neutrale Zorgkas – Liberale Zorgkas – Helan – … en ga zo maar door) of voor een aanvraag tot terugbetaling bij het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH).

De zorgkas voorziet in naam van de Vlaamse overheid de Vlaamse sociale bescherming en wordt gefinancierd via de zorgpremie. De zorgpremie wordt rechtstreeks aan de zorgkas betaald. Elk ziekenfonds heeft zijn zorgkas. Ook de Vlaamse overheid heeft een eigen zorgkas, namelijk de Vlaamse zorgkas. De zorgpremie is een bijdrage specifiek voor Vlaanderen om mensen die belangrijke zorg nodig hebben te helpen hun kwaliteit van leven te verbeteren.

De Vlaamse zorgkas is een verzekeringsstelsel dat onafhankelijk is van de ziekte- en invaliditeitsverzekering, de hospitalisatieverzekering en de aanvullende verzekering. Dit is een verplichte jaarlijkse bijdrage voor mensen die in Vlaanderen wonen en 25 jaar of ouder zijn. In principe heeft iedere inwoner van Vlaanderen zo een verzekering, mits je de jaarlijkse premie aan jouw mutualiteit betaalt. 

een aanvraag bij de zorgkas… hoe begin je hieraan?

Stap 1: Kom eens langs in één van onze filialen. Bespreek bij een lekkere tas koffie jouw noden met één van onze medewerkers. Zij maken jou wegwijs in ons zeer ruime aanbod. Samen gaan we op zoek naar hét juiste hulpmiddel voor jou.Het is opportuun om ons gamma in levende lijve te ontdekken, (bijna) alles is op voorraad en mag uitvoerig getest worden. We staan bekend om ons uitgebreide gamma, enkel met de beste merken die te krijgen zijn op de mobiliteitsmarkt.     

Stap 2: Bij ons kennismakingsgesprek krijg je alle informatie om jouw aanvraag op te starten tot terugbetaling van een hulpmiddel. Zie je door het bos de bomen niet meer? Géén probleem.
Wij maken voor jou een afspraak bij de juiste instantie om de aanvraag aan te vangen. 

Stap 3: Je gaat langs bij de juiste arts.

Je kan terecht bij jouw huisarts voor een medisch voorschrift:

 • Rollator

 • Manuele/Modulaire rolstoel

 • Driewielfiets

 • Deelbare scootmobiel 

 

Je gaat naar een Rolstoel Advies Team* (RAT afgekort) voor een Rolstoel Advies Rapport (RAR afgekort):

 • Zitdriewielfiets (een fiets met een zitje in de plaats van een zadel)

 • Binnen-Buiten scooter (middelgrote scooter)

 • Buitenscooter (grote scooter)

 • Actief stoel

 • Elektrische Rolstoel

Stap 4: Je maakt een keuze. Met de documenten van de arts(en) kom je terug naar Hego Mobile. Onze verstrekker zal samen met jou, jouw keuze van een hulpmiddel bespreken. Jouw papieren zenden wij in voor jou naar jouw zorgkas. Belangrijk om te weten dat dit enkel erkend zorgverstrekkers zoals wij, dat kunnen. De aanvraag tot terugbetaling duurt gemiddeld een 4-tal weken (afhankelijk van de drukte bij de collega’s van de zorgkas). Na ongeveer 4 weken krijgen wij een antwoord van de zorgkas. 

 

 

Stap 5: Update: Wij bellen iedere klant op met de status van hun dossier. Is het hulpmiddel goedgekeurd? Dan maken wij een afspraak met jou om over te gaan tot levering. Is jouw aanvraag geweigerd? Dan zetten wij samen met jou verdere stappen om een oplossing te vinden. We komen er samen wel uit. 

 

*Een rolstoeladviesteam is een erkend team van zorgverleners dat gespecialiseerd is in mobiliteitshulpmiddelen. In zo’n team zit altijd een arts die gespecialiseerd is in revalidatie, een ergo- of kinesitherapeut en nog andere zorgverleners. Ze zijn meestal verbonden aan een (revalidatie)ziekenhuis. Voor een volledige lijst van RAT’s, informeer je je bij ons. 

 

[title text=”Welk hulpmiddel past het best bij mij?”]

ROLLATOR

Een rollator wordt meestal aangeschaft wanneer de gang beperkt wordt. Een rollator zorgt voor steun tijdens het wandelen of voor een rustpauze tijdens het wandelen. Hij zorgt er ook voor dat er minder valgevaar is. Een juiste rollator kiezen kan lastig zijn aangezien we ze in enorm veel maten en kleuren aanbieden in onze winkels. Doordat onze medewerkers antwoorden krijgen op een aantal vragen, helpen ze jou om de juiste keuze te maken. We hebben rollators voor binnen- en buitengebruik. Het gewicht van de rollator zal ook een grote rol spelen. Leuk om te weten is dat de lichtste rollator ter wereld slechts 4.8 kilo weegt. Klik hier voor ons aanbod van rollators.

rolstoel

Een rolstoel afhankelijk van het model:

 • beweegt de persoon die in de rolstoel zit zichzelf met de handen voort;
 • wordt de rolstoel geduwd, of:
 • kan hij een elektromotor bevatten waarmee hij wordt aangedreven.

In de afgelopen jaren werd door toepassing van moderne constructies en lichte materialen zoals carbon en titanium, een breed assortiment voor elke toepassing leverbaar. Ook de besturing van elektrisch aangedreven rolstoelen kan op zeer veel manieren plaatsvinden. Er zijn veel verschillende soorten rolstoelen. Welke rolstoel geschikt is, hangt af van allerlei factoren, onze verstrekkers gaan samen met de gebruiker bespreken waar de noden zijn. 

 • Een transportrolstoel is te herkennen aan vier kleine wielen. Zo’n rolstoel kan de gebruiker niet zelf voortbewegen, maar moet door een helper worden geduwd. Er zijn dan ook twee handvatten aan de achterkant. Interesse? Kijk op deze link naar ons aanbod.  (niet terugbetaald via de zorgkas)
 • Een manuele rolstoel is een rolstoel met twee grote wielen achteraan. De gebruiker kan zich zelfstandig verplaatsen door met de handen aan de hoepels aan de wielen te draaien. Bijna alle handbewogen rolstoelen hebben ook handvatten, zodat ze ook geduwd kunnen worden. Klik hier voor meer info. 
 • Een modulaire rolstoel is een manuele rolstoel die in de meeste gevallen voorgeschreven wordt aan personen die het grootste deel van de dag in de rolstoel zal zitten. Deze stoel is nog steeds makkelijk te transporteren ondanks de betere zitting en de meer comfortabele rugsteun. 
 • Een elektrische rolstoel wordt voortbewogen door een elektromotor. De rolstoel kan bestuurd worden door middel van een joystick. Ook hier is ons gamma zeer uitgebreid. Check hier het aanbod. 
 • Een elektrische plooirolstoel is een ideale partner voor mee op reis, voor gebruik binnen huis of om mee op uitstappen te nemen. Door zijn korte draaicirkel kan je heel gemakkelijk manoeuvreren. Ontdek ons aanbod hier.  (niet terugbetaald via de zorgkas)

AANDRIJFMOGELIJKHEDEN

Als je je verplaatst in een rolstoel, zijn er nog heel wat mogelijkheden om deze verplaatsingen zo vlot mogelijk te laten verlopen. Je kan kiezen voor een aankoppeleenheid, een aandrijfhulp achteraan, een handbike of een andere oplossing. Een aandrijfmogelijkheid biedt jou terug meer vrijheidsbeweging, het ondersteunt jou en brengt jou in de mogelijkheid om terug langere afstanden af te leggen en verplaatsingen te maken die op manuele kracht niet meer haalbaar zijn. We bieden zeer compacte modellen aan, die gemakkelijk mee te nemen zijn in de wagen of die je kan meenemen bij het gebruik van openbaar vervoer. Maar we hebben ook robuuste modellen die op alle terein hun mannetje kunnen staan. 

SCOOTMOBIEL

Een scootmobiel is een vervoermiddel speciaal geschikt voor minder mobiele personen. Sommige personen zijn beperkt in hun mobiliteit waardoor ze genoodzaakt zijn om zich met een scootmobiel te verplaatsen. Anderen kunnen de buitenlucht niet meer missen nudat ze niet meer ver kunnen wandelen of omdat het fietsen te moeilijk/ te gevaarlijk is geworden. 

Mensen die minder mobiel zijn, kunnen, als zij een scootmobiel hebben, toch zelfstandig ergens heen. Denk hierbij met name aan het doen van de dagelijkse boodschappen in de supermarkt, maar ook aan een kerkbezoek of het bezoeken van vrienden en kennissen in de buurt. Een scootmobiel is voorzien van een accuset waardoor je een bepaald aantal kilometers kan afleggen. We hebben aanzienlijk veel soorten accu’s. De kleine scooters rijden 6 km per uur. De gemiddelde scootmobiel rijdt ongeveer 12 tot 15 km per uur. Onze snelste scootmobiel rijdt 20 km per uur.  Steeds meer en meer mensen vinden hun weg in het gebruik van een scootmobiel: niet alleen uit noodzaak maar ook ter ontspanning. Ons ruime aanbod onderscheidt verschillende segmenten van scootmobielen, ontdek het hier

FIETS

Volwassenen of kinderen die niet (meer) op een gewone tweewieler kunnen fietsen zoeken naar een goed en veilig alternatief. We bieden driewielfietsen, tandemfietsen,duofietsen en balance-fietsen aan. Ontdek ons aanbod

 • Een driewielfiets biedt ondersteuning in stabiliteit zodat het fietsen terug veilig kan verlopen door het aangename gevoel van drie wielen. De ‘traditionele driewieler’ is een fiets met twee wielen achter en één wiel voor. Omdat het frame van de fiets – in tegenstelling tot een gewone fiets – niet helt in de bocht, is het wennen om op een driewielfiets te fietsen. Als ervaren fietser ben je geneigd het evenwicht ook op de driewielfiets te bewaren. Dat moet je afleren, want door de drie wielen valt de fiets niet om. Door te oefenen went dat.
 • Een zitdriewielfiets is een driewieler met een zitje. Over het algemeen kan echt iedereen met deze fiets fietsen. Daar het wat moeilijker is om te fietsen met een klassieke driewieler (met een zadel), verloopt het rijden met een zitdriewielfiets meestal van een leien dakje. Doordat je zwaartepunt lager licht, je banden kleiner zijn en omdat je een andere zithouding hebt, voelt het fietsen echt aangenaam aan. Niet alleen minder mobiele personen rijden met zo een fiets maar eveneens ook personen die het gewoon als het ultieme fietsgenot ervaren. 
 • Een balans-fiets is een lage instapfiets met een zeer lage instap en een uniek ontwikkeld frame. Bij de Balance fiets kun je altijd met beide voeten op de grond zonder van het zadel af te gaan en toch met een optimaal gestrekt been fietsen. Het grote voordeel van de Balance is de unieke ergonomische zithouding. Deze fiets is dus veel meer dan een lage instapfiets, hij is veel veiliger doordat je op het zadel kunt blijven zitten bij een stop.  
 • Een tandenfiets met twee of drie wielen is ideaal voor mensen die samen op pad willen gaan. Je kan samen genieten van fietstochten. Het is ook een ideale oplossing voor personen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen. 
 • Een duofiets is ook een mogelijke oplossing als je met twee wilt gaan fietsen. Eén persoon stuurt maar beiden kunnen trappen. Doordat je naast elkaar zit kan je goed communiceren. Deze fietsen kunnen volledig naar wens ingesteld worden. 

OVER HEGO MOBILE

Het beste aanbod van mobiliteitshulpmiddelen op de Belgische markt. We hebben (bijna) alles op voorraad: klaar om bekeken, gekeurd en getest te worden. Spring zeker eens binnen in één van onze filialen. Jullie zijn van harte welkom.

Privacyverklaring - Cookie Policy - Disclaimer

Copyright ©2024 Hego Mobile 

OPENINGSUREN

GENK – NIJLEN – REKEM
maandag t.e.m. vrijdag:
10.00 – 17.00

Zaterdag:
Genk: 10.00 – 13.00
Rekem & Nijlen: op afspraak

TORHOUT
maandag + woensdag + vrijdag:
10.00 – 17.00

CONTACT

Hego Mobile Genk
Hasseltweg 152
Tel: 089 23 05 90

Hego Mobile Nijlen
Herenthoutse Steenweg 101
Tel: 03 435 48 49

Hego Mobile Rekem
Steenweg 140
Tel: 089 61 49 43

Hego Mobile Torhout
Bruggestraat 115
Tel: 050 31 79 19

info@hegomobile.be

 

SCHRIJF JE HIER IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten en aanbiedingen? Schrijf je dan nu in op onze nieuwsbrief!

GDPR*