Hego Ervaringen

“Nu rijd ik dus overal naar toe”

Eigenlijk kreeg mijn vrouw in 2012 een scootmobiel via de ziekenkas, nu heet dat de zorgkas. Na haar overlijden vond ik het te zot dat die scootmobiel onder het stof kwam te staan. Op een mooie lentedag ben ik naar de garage gegaan en heb ik de scooter afgestoft en ging op weg naar mijn zoon.

Er ging een wereld voor mij open, hoe leuk was “scooten”? Ik was vroeger een fervent fietser: jaren zat ik kromgebogen over het stuur van mijn koersfiets om kilometers te maken. Ik miste wel een manier om buiten te komen die niet veel van mijn lichaam vergt. Dus op weg was ik, mijn eerste rit… De scootmobiel was een Shoprider: oerdegelijk maar met een redelijk stugge vering.

Ik kwam terug in contact met Hego Mobile. Tonny legde me uit dat we ook voor mij een tussenkomst kunnen aanvragen, aangezien ik zelf niet meer mobiel genoeg ben om zelfstandig buiten te komen. Zo gezegd, zo gedaan… Ik moest nog even bij een dokter passeren in het ziekenhuis en 5 weken later leverde Hego Mobile mij een vonkelnieuwe scooter.

Nu rijd ik dus overal naar toe: naar de winkel, de bakker en zelfs naar Maastricht om daar wekelijks mijn vis op de markt te kopen. De auto staat nu onder het stof in de garage :-).

Edgar J. •  Kanne

“..op naar de Ardennen!”

Jos en zijn nieuwe liefde Irma (sinds 7 jaar), gaan er nog vaak opuit, meestal naar de Ardennen. Hij kent er de weg van binnen en van buiten en Irma rijdt.. Maar Jos zijn benen willen niet meer mee, hij stapt met een rollator. “Om toch nog op pad te kunnen gaan, waren we op zoek naar een scootmobiel die in de wagen past. Vroeger heb ik veel gelanglauft en geskied, nu gaan we nog voor korte uitjes naar de Ardennen, maar niet meer voor te skiën :-).”

“Ik kijk er naar uit om terug te kunnen wandelen met Irma. Zo kan ik toch nog buiten komen en genieten van de buitenlucht” aldus Jos. Mijn Irma is een straffe madam: zij legt de Vivo nog probleemloos in de wagen.

Jos H. Borgloon

“Ik ben helemaal overweldigd” – Cynthia won een scootmobiel op de Revabeurs.

Cynthia, 43 jaar, rolde met haar gezin langs onze stand op de Reva. Je kon er door middel van een spel, je naam in een ton laten terecht komen. Hun stalen zenuwen kwamen goed van pas bij ons bibberspel. Op het einde van de dag hebben wij uit alle deelnemers één naam geloot: Cynthia!

Deze sympathieke vrouw is overweldigd en weet niet goed wat ze moet zeggen: “ik kan het niet geloven, buiten een buggy voor mijn dochter heb ik nooit iets gewonnen, zeker niets zo waardevol als een scootmobiel. Ik ben grote fan van rommelmarkten, maar ik word er geduwd in een rolstoel. Nu kan ik zelf de markten afschuimen op zoek naar iets moois.”

Haar ogen lopen vol wanneer we in gesprek gaan. “Ik ben nog steeds half in shock, ik vind het ongelooflijk. Dit gaat me helpen om buiten de 4 muren te komen. Mijn man werkt en mijn dochter studeert, ik ben thuis vaak alleen. Ik word meestal geduwd in mijn rolstoel. Bij droog weer kan ik zelf eens naar de bakker of naar de winkel kunnen gaan om kleine boodschappen te doen of er gewoon eens de buiten in om onder de mensen te komen 🙂 “.

We wensen Cynthia dan ook veel plezier met haar nieuwe Ceres SE van Vermeiren.

Cynthia V.  • Alken

“Ik ben lid geworden van een fietsclub”

Vroeger heb ik altijd heel graag en heel veel gefietst. Toen kreeg ik evenwichtsproblemen en lukte het fietsen niet meer veilig en vlot. Ik baalde, want fietsen was écht mijn hobby. Op het internet kwam ik Hego Mobile tegen, ik zag dat ze premium dealer van Van Raam waren. Na een testrit @Genk was ik helemaal verkocht: de Easy Rider zat zalig, reed zalig en ziet er ook nog eens mooi uit.

Ik deed een aanvraag bij de zorgkas en heb mijn Easy Rider. Recent ben ik bij een fietsclub gegaan, ik ben wel één van de jongsten, er zijn veel 50+’ers maar die kunnen nog heel goed fietsen. Ik herontdek fietspaden, het is eigenlijk heel mooi in mijn streek. Meestal maak ik fietstochten van een vijftigtal kilometer omdat ik nog veel hulp van de motor nodig heb. Maar ik heb nu een tweede (en een grote) accu bijgekocht via Hego. Nu zou ik wel ritten kunnen maken tot 120 kilometer. Ik weet niet of ik ooit zo ver zal rijden, maar het is nu wel een mogelijkheid 🙂

Vera A. • Tienen

“Voortaan met nog meer STIJL!”

Sigrid is een bezige bij. Deze kinesiste van opleiding is vrijwilliger voor het COC (vakbond voor leerkrachten) maar ook zittend Dj bij radio LRM. Ze had nood aan een rolstoel die voor comfort zorgt op moeilijke dagen, of na een lange vergaderdag in Brussel. De Permobil F3 laat haar zelfs toe om af en toe een dutje te doen, ookal is ze niet thuis. Ze kijkt er enorm naar uit om een ontspannende wandeling te maken met haar hondjes.

Voorts is ze ook nog eens voorzitter van de gepensioneerden van het COC, waarmee ze vele activiteiten doen: Ze gingen al naar Valkenburg of naar het natuurhulpcentrum. Dit kan voortaan allemaal met haar Permobil.

Ze koos voor hippe, bronzen kleuraccenten die helemaal passen bij haar hippe en enthousiaste persoonlijkheid. Ze liet er ook een telefoonhouder op monteren zodat ze ten alle tijden veilig kan telefoneren en haar mails kan beantwoorden. Het was voor onze verstrekker Tamara dan ook een plezier om deze volledig op maat gemaakte rolstoel bij haar af te leveren.

Sigrid A. • Kinrooi

 

“Ik ben heel blij met mijn nieuwe scootmobiel”

Ik had eerder zelf een driewiel scootmobiel gekocht. Maar toen ben ik toch eens een kijkje gaan nemen bij Hego Mobile. Na enkele modellen te testen, zat ik toch het beste op de Mercurius LTD. De kleur “champagne” vond ik ook heel mooi. Ik deed een aanvraag bij de zorgkas voor terugbetaling en na enkele weken werd deze aanvraag goedgekeurd. Dezelfde week nog is mijn scootmobiel geleverd: mét een overkapping én een hondenmandje…

Molly mag nu overal mee naar toe en ik ben er zeker van dat ze daar heel blij mee is. Nu gaan we heel veel uitstapjes samen maken. 🐶

Laura C.  • Alken

OVER HEGO MOBILE

Het beste aanbod van mobiliteitshulpmiddelen op de Belgische markt. We hebben (bijna) alles op voorraad: klaar om bekeken, gekeurd en getest te worden. Spring zeker eens binnen in één van onze filialen. Jullie zijn van harte welkom.

Privacyverklaring - Cookie Policy - Disclaimer

Copyright ©2024 Hego Mobile 

OPENINGSUREN

GENK – NIJLEN – REKEM
maandag t.e.m. vrijdag:
10.00 – 17.00

Zaterdag:
Genk: 10.00 – 13.00
Rekem & Nijlen: op afspraak

TORHOUT
maandag + woensdag + vrijdag:
10.00 – 17.00

CONTACT

Hego Mobile Genk
Hasseltweg 152
Tel: 089 23 05 90

Hego Mobile Nijlen
Herenthoutse Steenweg 101
Tel: 03 435 48 49

Hego Mobile Rekem
Steenweg 140
Tel: 089 61 49 43

Hego Mobile Torhout
Bruggestraat 115
Tel: 050 31 79 19

info@hegomobile.be
BE0646.828.860

SCHRIJF JE HIER IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten en aanbiedingen? Schrijf je dan nu in op onze nieuwsbrief!

GDPR*